Search
Close this search box.
Συνέντευξη Ex Girlfriend’s Perfume: «Έμπνευση είναι τα πάντα! Ό,τι μπορεί να σε κάνει να αποτυπώσεις το προβληματισμό σου με νότες ή στίχους…»

Συνέντευξη Ex Girlfriend’s Perfume: «Έμπνευση είναι τα πάντα! Ό,τι μπορεί να σε κάνει να αποτυπώσεις το προβληματισμό σου με νότες ή στίχους…»

Οι Ex-Girlfriend's Perfume​, η ανερχόμενη ελληνική μπάντα που κέρδισε το Jumping Fish το Δεκέμβρη, ανοίγει τα χαρτιά της στο StraightOnMusic.
Ex Girlfriend's Perfume
Ex Girlfriend's Perfume

Τους συνάντησα Κυριακή απόγευμα κάπου στη Μεταμόρφωση. Ο λόγος για τη Μαίρη Γκουβρά, τον Γιώργο Σκιαδόπουλο, τον Γιάννη Κροντήρα, τον Δημήτρη Πλέσσα και τον Κώστα Σκουλήκα οι οποίοι είναι οι Ex Girlfriend’s Perfume. Η συνέντευξη έγινε ευχάριστα και φιλικά λίγο πριν ξεκινήσει η πρόβα τους. Σε λιγότερο από δύο χρόνια κοινής πορείας οι Ex Girlfriend’s Perfume έχουν καταφέρει να γράφουν τα δικά τους τραγούδια τα οποία  παίζουν συνεχώς στα ραδιόφωνα και να έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα από τις συναυλίες τους. Η πιο σημαντική στιγμή τους που αποτέλεσε και διαβατήριο στο χώρο της μουσικής είναι η νίκη τους στο μουσικό διαγωνισμό Jumping Fish της Cosmote. Τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου… Αυτή την εβδομάδα στο StraightOnMusic έρχονται οι Ex Girlfriend’s Perfume.

-Πώς διαλέξατε ως όνομα της μπάντας το Ex Girlfriend’s Perfume;

Το Ex Girlfriend’s Perfume (το Άρωμα Της Πρώην) προέκυψε τελείως στη πλάκα ως όνομα, μας άρεσε και το κρατήσαμε. Δεν έχει να κάνει με την ιστορία κάποιου ή κάποιας πρώην… Το διάλεξα εγώ (Μαίρη) μαζί με τον Γιώργο σαν αρχική ιδέα. 

-Πώς σχηματίστηκαν οι Ex Girlfriend’s Perfume;

Ήρθαμε κοντά μέσω κοινών γνωστών και μέσω ωδείου αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Αρχικά βρέθηκα εγώ (Γιώργος) με τη Μαίρη και στη συνέχεια είπαμε να το ανοίξουμε με το σχήμα ψάχνοντας και άλλα όργανα. Τελικά καταλήξαμε σε αυτούς τους πέντε που βλέπεις… 

-Τι σας οδήγησε να διαγωνιστείτε στο Jumping Fish που διοργάνωνε η Cosmote;

Παρακολουθούσαμε όλοι μας  τα τραγούδια που διαγωνίζονταν στο Jumping Fish της Cosmote πριν καν πάρουμε και εμείς οι ίδιοι μέρος. Μας άρεσαν οι  καλλιτέχνες που είχαν εμφανιστεί κατά καιρούς και τα τραγούδια που είχαν ακουστεί ήταν άξια. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι  ο διαγωνισμός αυτός διατηρεί μια συγκεκριμένη ποιότητα, ένα ιδιαίτερο ύφος και αποτελεί τη μόνη συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια στην Ελλάδα η οποία στηρίζει συγκροτήματα. Πραγματικά έχουν βγει σπουδαία κομμάτια και δυνατά συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια και, όπως είναι φυσικό, αυτό δημιουργεί σημαντικές προϋποθέσεις έκφρασης για νέους καλλιτέχνες. Είναι πραγματικά τιμή μας που υπήρξαμε μέσα σε αυτή τη διαδικασία.

-Πώς καταλήξατε να διαλέξετε το Cache – Cache’ για το διαγωνισμό;

Είχαμε γράψει  κάποια τραγούδια τα οποία τα είχαμε ηχογραφήσει κιόλας. Το πρώτο ήταν το ‘Dansistor’ με το οποίο μπήκαμε στο Jumping Fish. Στη συνέχεια αρχίσαμε να ανεβάζουμε να προωθούμε και το δεύτερο τραγούδι μας, το ‘Street 65’. Το θέμα είναι όμως ότι τα κομμάτια αυτά ήταν μεγάλα σε διάρκεια και αυτό δημιούργησε ένα μικρό θέμα στη συμμετοχή. Τελικά, γράψαμε το ‘Cache – Cache’ και με το που το τελειώσαμε αποφασίσαμε να διαγωνιστούμε με αυτό. Μας έκανε ένα κλικ, πήραμε το ρίσκο, το επιλέξαμε και το στείλαμε. 

Ex Girlfriend's Perfume - Cache - cache

-Τι ήταν αυτό που έκανε το τραγούδι σας να αγαπηθεί και να κερδίσει τη πρώτη θέση;

Θεωρούμε πως ήταν διαφορετικός ο ήχος και η μουσική του αλλά μεγάλη σημασία έπαιξε ο γαλλικός στίχος που είχε. Αυτό πιστεύουμε ότι κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο. Η διαφορετικότητα στη γλώσσα. Όπως είπαμε, ήταν ρίσκο… Ευτυχώς κατέληξε καλά. 

-Τι δρόμους  άνοιξε η νίκη;

Μεγάλους δρόμους και πολύ σημαντικούς. Αρχικά, μας έφερε το έπαθλο του διαγωνισμού το οποίο ήταν αρκετό για την εξασφάλιση των χρημάτων για το γύρισμα του βιντεοκλίπ και τη παραγωγή του cd από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο. Επίσης, μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε το κομμάτι μας σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στον Red, στον Pepper, στον Rock Fm και στον Εν Λευκώ. Σημαντικό από πλευράς του ραδιοφώνου είναι ότι  έχει υπάρξει η διάθεση να γίνει και remix στο ‘Cache – Cache’. Και τέλος, το πιο βασικό είναι ότι γίναμε γνωστοί στον πιο πολύ κόσμο και ήρθαν άγνωστοι να μας ακούσουν στα live μας. Ήρθαν άνθρωποι και μας είπαν ότι σας ακούσαμε στο Jumping Fish και ήρθαμε να σας δούμε και ζωντανά. Αυτό μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά.

-Τι μουσικά ακούσματα υπάρχουν στα τραγούδια σας;

Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά και ετερόκλητα ερεθίσματα στον καθένα. Ο καθένας από εμάς έχει τη δική του άποψη στη μουσική και ακούει κάτι διαφορετικό το οποίο το καταθέτει στα τραγούδια μας. Εγώ (Κώστας) ακούω hard rock και metal. Μου αρέσει ο Dio, oι Led Zeprelin και οι Rainbow. Η Μαίρη ακούει Cure, Porcupine Tree, London Grammar και Jamiroquai. Ο Δημήτρης ακούει Radiohead, Porcupine Tree, Maroon 5 αλλά και funk μουσική με αγαπημένο του τον Stevie Wonder. Ο Γιώργος ακούει επίσης Radiohead και Jamiroquai αλλά του αρέσουν και οι Portishead. Ο Γιάννης ακούει Rage Against The Machine. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι του. 

-Τι είναι έμπνευση;

Έμπνευση είναι τα πάντα. Η καθημερινότητά σου, η φιλοσοφία της ζωής σου, ο περίγυρος που έχεις διαμορφώσει, η κρίση, ο φίλος σου… Ό,τι μπορεί να σε κάνει να προβληματιστείς και να αποτυπώσεις το προβληματισμό σου με νότες ή στίχους.

-Πώς γράφονται τα τραγούδια σας;

Αρχικά, για να γραφτούν τραγούδια θα πρέπει να υπάρχει δυνατό δέσιμο με τα μέλη της μπάντας. Εκτός από συνεργάτες, είμαστε και φίλοι. Μιλάμε καθημερινά, βγαίνουμε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε… Δε θα λειτουργούσε αλλιώς η ομάδα γιατί δε θα υπήρχε η κατάλληλη χημεία. Από εκεί και πέρα, γράφουμε πρώτα τη μουσική και μετά το στίχο. Ξεκινάει ο Γιώργος στην αρχή ο οποίος γράφει κομμάτι κομμάτι τη μουσική χωρίς να το ολοκληρώνει. Πάνω σε αυτή τη βάση μπαίνουν διάφορα λιθαράκια από όλους. Με τη δική του προσέγγιση ο καθένας εκφράζει τη γνώμη του και το αποτέλεσμα είναι κάτι συνολικό και πολυσύνθετο. Αφού ολοκληρωθεί η παραγωγή της μελωδίας έρχεται η σειρά της Μαίρης που αναλαμβάνει ολοκληρωτικά το στίχο. 

-Υπάρχουν διαφωνίες στη δημιουργία των τραγουδιών;

Άπειρες… Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό των ανθρώπινων σχέσεων σε μία δημιουργική βάση αλλά και στη ζωή γενικότερα. Πρέπει να ακούς το διαφορετικό, να το σέβεσαι και να βγαίνεις κερδισμένος στο τέλος. Είναι σημαντικό  να υπάρχει ελευθερία του λόγου και ο καθένας να λέει αυτό που πιστεύει.

-Ποιά ήταν μεγάλη σας διαφωνία;

Όταν γράψαμε το ‘Dansistor’ οι μισοί  ήθελαν να βγει το κομμάτι και οι άλλοι μισοί δεν ήθελαν καν…

-Πώς αντιμετωπίζετε μια διαφωνία όταν πάει να ξεφύγει;

Με το χιούμορ αντιμετωπίζουμε την όποια δυσκολία γενικότερα και την όποια διαφωνία ειδικότερα. Αν το πράγμα έχει τραβηχτεί λίγο παραπάνω στα άκρα τότε το ρίχνουμε στην πλάκα για να χαλαρώσει η ατμόσφαιρα και να επέλθει η ηρεμία και η λογική.

-Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συνύπαρξης πολλών ατόμων σε ένα συγκρότημα;

Το πλεονέκτημα είναι ότι από τη μία πλευρά υπάρχει επικοινωνία, διαφορετικότητα στη σκέψη και την έκφραση και ποικιλία χαρακτήρων που απαρτίζουν μια ολότητα, όπως είναι η μπάντα μας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι διαφωνίες μεταξύ μας οι οποίες κάνουν δύσκολη τη συνύπαρξη και το δέσιμο. Το ξεπερνάμε, όμως, και προχωράμε…

-Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Θέλουμε να ακούσει τα τραγούδια μας όσο το δυνατόν πιο πολύς κόσμος και να καταφέρουμε να κάνουμε αμέτρητες περιοδείες. Να φτάσουμε σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει πιο ωραία εμπειρία από το να ταξιδεύεις κάπου διαφορετικά για να πας να παίξεις τα τραγούδια σου… 

-Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική;

Να ακούνε πολλή μουσική, να μην έχουν παρωπίδες στα μουσικά είδη γιατί καλά πράγματα βρίσκονται παντού και φυσικά να γράφουν τραγούδια. Να παλεύουν με τον εαυτό τους ώστε να παράγουν και να δημιουργούν.

-Παιδιά χάρηκα πολύ που τα είπαμε. Εύχομαι καλή δύναμη, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε.

Και εμείς ευχαριστούμε το StraightOnMusic για τη συνέντευξη και τη στήριξη. Ευχόμαστε να έρθουν τα καλύτερα.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!