Search
Close this search box.
Συνέντευξη: Ο Στάθης Δράκος από τους Minor Project

Συνέντευξη: Ο Στάθης Δράκος από τους Minor Project

Ο frontman των Μinor Project, Στάθης Δράκος, μιλάει στο StraightOnMusic.
Στάθης Δράκος
Στάθης Δράκος

Είναι ο τραγουδιστής των  απρόβλεπτων Minor Project οι οποίοι αν και έχουν να εμφανιστούν καιρό συναυλιακά, ετοιμάζουν καινούργια δισκογραφική δουλειά. Γράφει τα τραγούδια του συγκροτήματος και φροντίζει να εξελίσσεται συνεχώς κάνοντας και τα δικά του μουσικά βήματα.  Σήμερα, φιλοξενούμε στο rockrooster.gr τον Στάθη Δράκο.

-Τι είναι για σένα η μουσική;
Έχει πάρει διαφορετικές διαστάσεις μέσα στα χρόνια για μένα. Έχει υπάρξει ως χόμπι, διασκέδαση, έκφραση, επάγγελμα. Τώρα βρίσκομαι στο στάδιο όπου την αντιμετωπίζω ως ξεκούραση.

-Μαζί με τους Minor Project, έχοντας ως όπλο  τη μουσική, τι είδους μηνύματα θέλετε να περάσετε στο κοινό;
Οι Minor Project είμαστε πέντε διαφορετικοί άνθρωποι που βλέπουμε τη μουσική με εντελώς ξεχωριστή ματιά ο καθένας. Από την πλευρά της θεματολογίας των τραγουδιών το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι η ελευθερία. Μας ενδιαφέρει να περάσουμε στο κόσμο την ιδέα να περάσει καλά και να ζει ελεύθερος και αποδεσμευμένος από κατώτερα συναισθήματα.

-Πιστεύεις ότι η μουσική είναι ενωτική για τον κόσμο;
Φυσικά. Η μουσική ανέκαθεν λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο. Είναι η κατεξοχήν μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης που μπορεί να ενώσει άγνωστους ανθρώπους μεταξύ τους και να τους κάνει να γίνουν ένα με αυτό που ακούνε.

-Τι συναισθήματα  έχετε βιώσει όλοι μαζί όταν εμφανιζόσασταν  στη σκηνή;
Χαρά και ικανοποίηση.  Η εμφάνιση σε μια σκηνή είναι η πιο έντονη και συγκινησιακή στιγμή μας. Αν και έχουμε να εμφανιστούμε όλοι μαζί εδώ και 1 χρόνο από το αφιέρωμα που κάναμε στην Μελίνα Μερκούρη, είναι κάτι που αγαπάμε. Παίζουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν  μπροστά σε ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν μαζί μας. Τι καλύτερο από αυτό;

-Υπάρχει άγχος;
Καθόλου. Ποτέ δεν έχουμε βιώσει τέτοια κατάσταση. Επειδή είμαστε φίλοι όλα τα παιδιά, έχουμε τέτοιο δέσιμο που νιώθουμε αρκετά ένετα μεταξύ μας. Το ίδιο εισπράττουμε και από το κοινό οπότε και η παραμικρή ιδέα άγχους εξαφανίζεται. Είναι ένα πάρτυ που απλά το βιώνεις και το απολαμβάνεις.

-Πώς γράφονται τα τραγούδια από τους Minor Project;
Εγώ έχω τη συνθετική ιδέα και τα υπόλοιπα παιδιά επενδύουν το δικό τους στίγμα πάνω στην ιδέα μου. Χρονικά, μπορεί να έχει περάσει και διάστημα ενός έτους και να μη γράψω τίποτα. Μπορεί μέσα σε ένα μήνα να γράψω πέντε τραγούδια. Υπάρχει μια σκέψη στο μυαλό μου που μεταφράζεται σε κάποιες λέξεις. Λίγο μετά παράγεται μια φράση και στη συνέχεια πηγάζει και η μελωδία που θα τη ντύσει. Και έτσι δημιουργείται ένα τραγούδι μας.

-Είναι δύσκολο να λειτουργείς μέσα σε ένα ομαδικό κλίμα;
Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο αρκεί να θέτονται κανόνες, θεμέλια και να υπάρχει ειλικρίνεια, σεβασμός και κατανόηση του ενός για τον άλλο.

-Ποια είναι τα ακούσματα που αποτελούν επιρροές για το συγκρότημα;
Ο καθένας έχει τα δικά του ακούσματα. Υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη για τη μουσική, πράγμα που δημουργεί ένα ιδιαίτερο μείγμα στους Minor Project.

-Με ποιούς καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Αυτό προκύπτει αφού ολοκληρωθεί κάποιο τραγούδι. Δε μπορώ να στο απαντήσω τώρα αν δεν έχω κάποιο τραγούδι στα χέρια μου. Πρώτα παράγεται το τραγούδι και μετά ψάχνω να βρω κάποιον που ταιριάζει μέσα σε αυτό.

-Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο δισκογραφικά;
Υπάρχει ένα καινούριο κομμάτι, που τιτλοφορείται ως ‘Silver’ και το έχουμε κάνει σε συνεργασία με τους Nouveau Sextet. Θα έχει έναν πιο παραδοσιακό ήχο σε δική μου σύνθεση αλλά σε σύμπραξη και από τις δύο μπάντες. Το αγαπάω πολύ… Περιμένουμε να κυκλοφορήσει απλά λόγω των εξελίξεων υπάρχει μια καθυστέρηση. Γενικά, υπάρχουν επτά κομμάτια συνολικά τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί εντελώς. Ακόμα δουλεύονται με τη προοπτική να κυκλοφορήσουν.

-Ετοιμάζεις κάτι ξεχωριστά από τους Minor Project;
Ετοιμάζω μια δουλειά με την Δήμητρα Γαλάνη σε μουσική δική μου και σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από τραγούδια και αποφασίσαμε να τα δώσουμε στη Γαλάνη. Είδα τον εαυτό μου σε αυτά, είδε και η Γαλάνη τον εαυτό της οπότε πιστεύω πως θα προκύψει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Κατα τον Αύγουστο θα αρχίσουν και οι ηχογραφήσεις.

-Τι εύχεσαι για το μέλλον των Minor Project;
Εύχομαι να είμαστε πάντα στο ίδιο κλίμα που βρισκόμαστε τώρα και να μην αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια σε αυτά που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε.

-Στάθη σε ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία μας.
Και εγώ σε ευχαριστώ.

Minor Project - In Colors

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!